School op Anna's Hoeve

Villa Vrolik is het nieuwe schoolgebouw van de Lorentzschool op Anna’s Hoeve. Het is een integraal kindcentrum. De Lorentzschool, Bink Kinderopvang en Stip Hilversum werken in dit gebouw samen. 

Het nieuwe integraal kindcentrum is een plek waar onderwijs, een peutergroep (Peuterspeelzaal Steintje), de buitenschoolse opvang (BSO Einstein), sport, cultuur en zorg als één geïntegreerd programma en vanuit één pedagogische visie wordt aangeboden. De school en de BSO gebruiken dezelfde ruimtes. Het is dus één gebouw voor verschillende disciplines. Een pand dat 50 weken per jaar wordt gebruikt.

Bijzonder duurzaam

Met meerdere partijen samenwerken in één gebouw, de voorzieningen delen én 50 weken per jaar in gebruik zijn: dat is duurzaam. Daarnaast is het schoolgebouw ook klimaatneutraal. Op het dak zijn zonnepanelen aangebracht, overal wordt ledverlichting gebruikt, het gebouw heeft een goed ventilatiesysteem en de ramen kunnen gewoon open. Ook zijn er veel natuurlijke producten in het gebouw verwerkt en is er een groen natuurspeelplein. Het pand voldoet aan de eisen van een duurzaam gebouw. De duurzame investeringen zijn gedaan door het schoolbestuur Stip Hilversum. De gemeenteraad heeft een lening van € 155.000 beschikbaar gesteld om een klimaatneutrale school te bouwen.

Villa Vrolik

Het schoolgebouw is vernoemd naar de eerste grondeigenaar van Anna’s Hoeve, de heer Vrolik. Hij liet hier een hoeve bouwen voor zijn vrouw Anna. Helaas staat dit huisje er niet meer.